Jag bara gööööööör det

Nu byter jag bloggverktyg. Från och med nu finns jag här: http://atatar.blogspot.com/

Hoppas ni hänger med, min lilla, lilla läsarskara!

Och tack Ratata. Utan er hade jag inte hetat Atatar, så är det.
Publicerad 09.05.2011 kl. 22:14

Small step for a woman, etc.

Jag har just klarat av att springa en halvmil. Heja mig!

Förutom lite spring nu på slutet har helgen innehållit besök från skånevän, trettioårskris-samtal med denna vän och en annan, mat, promenader, vin, cykling, muséebesök, sol, lite båt och lite närstudier av kronprinsessparet (till skånevännens stora förtjusning).

En fin helg.
Publicerad 08.05.2011 kl. 23:18

Tummen upp!

Jorå, hon visste vad hon gjorde, ekofrissan. Förutom en ny frisyr och noll gråa hår fick jag världens skönaste hårbottenmassage och någon slags hår-detox av vulkanlera. Själva färgen var en varm örtblandning som hon penslade på i två omgångar. Det tog inte alls fyra timmar, utan knappt en och en halv. Nu får jag inte tvätta håret på två dagar och sen måste jag använda ekologiskt schampo. Känns bra och schysst!

Publicerad 04.05.2011 kl. 21:55

Gråbena blir rödbena?

Jag har gått tidigare från jobbet för att tillbringa fyra timmar hos en eko-frissa som ska klippa mig och färga mitt hår med växter. Sjukt spännande, det kan tydligen bli lite hur som helst säger de (frisörerna) själva. Jag hoppas bara på att bli mindre gråhårig utan massa gifter i hårbotten. Wiii!
Publicerad 04.05.2011 kl. 16:51

Monday, monday.

I dag och igår genomförde jag operation dataöverföring. Min sexåriga gamla trotjänare fungerar visserligen hjälpligt fortfarande, men den är inte längre bärbar, ety batteriet är stendött. Nu har jag köpt loss min pappas gamla trettontummare som är vass och snabb som en liten vessla. I går fick jag uppleva hur sjukt smidigt det är att byta dator om man har varit duktig och använt Time Machine (REKLAM!) medan jag idag fick plocka fram mina forna hackerkunskaper för att få mobila bredbandet att funka fast det egentligen inte är kompatibelt med mitt operativsystem.

Hade en risig jobbdag med lite dålig stämning när jag bad om att få flytta två av mina semesterveckor för min asientrip som, om allt går som det ska, går av stapeln i början på juni. Jag tycker redan från början att det är besvärligt att be om ledigt, för att jag alltid är rädd för att sätta någon i skiten. Då är det extra jobbigt när det emottas med suck och stön, och jag fick (på rille) lite hjärtklappning av svikarångest en stund innan lunch.

Kändes lite bättre när jag fick springa en skvätt  och sy två korvliknande kuddfodral i ett gammalt Marimekkotyg efter jobbet. Passar finfint i min psykedeliska soffa.

Publicerad 02.05.2011 kl. 23:25

Medan jag säkerhetskopierar

Hittade en lista hos Jenny som hon lånat av Knivtid. Jag snor den vidare. Den handlar om livet som nittonåring. För mig är det elva år sen, och när jag var nitton:

Lyssnade jag på: PJ Harvey, Smashing Pumpkins, Radiohead, Norah Jones, The Cardigans, Outkast, Heather Nova. Ooh, sweet memories! Minns också att jag började använda Napster för musiklyssning. Hade en "liten" MP3-spelare med plats för ungefär fem låtar. Kändes fedt.

Mitt favoritradioprogram var: Troligen Morgonpasset och Christer i P3. Ungefär som nu alltså.

Jag gick upp varje morgon klockan: Åtta-ish.

Och klädde mig i: Lee-jeans med varierande grad av utsvängning, blusar, slipovers, pullovers i nån slags sextio/sjuttio/tvåtusentalsmix.

Till frukost åt jag: Arlas jordgubbsfil och corn flakes.

Till skolan åkte jag:
Tre dagar i veckan. Det var första året på universitetet och rätt mycket sk. självstudietid. Som jag minns det ägnade jag faktiskt även den åt studier. Flitig liten myra.

Mina favoritämnen var: Litteratur! Jag pluggade engelska första terminen och daouta nästa.

Mina värsta ämnen var: Programmering i C++

Mina bästisar hette: Elin, Elin, Maria, Anna, Emma, Charlotte.

Jag var kär i: Alla möjliga. Min dåvarande kille mest.

Efter skolan: Hängde jag med kursare eller korridorare. Jobbade extra på en förskola ibland.

Jag åt: Pannkakor, fiskpinnar, spagetti och köttfärsås, nyponsoppa, mackor. Nybörjarmat.

Mina favorit Tv-program var: Minns inte. Robinson? Fanns det då?

Jag längtade efter: Mina barndomvänner som var utspridda över världen som frön för vinden.

Mest av allt mådde jag: Fint. Kände mig vuxen och lite stolt över att veta vad jag ville (trodde jag då).
Publicerad 01.05.2011 kl. 20:50

Valpurgis

Jag är i skogen hos mina föräldrar och firar valborg samt deras tjugonionde bröllopsdag. Fint. Själv har jag en liten trettioårskris som jag motar i grind med god mat, le vin rouge och planering av en snar asientrip. Har också, klyschigt nog, anmält mig till Vårruset som går av stapeln om tre veckor. Nu är det hårdträning som gäller.Tidigare ikväll var vi inne i byn och kollade valborgselden och lyssnade på gubbkören (inkl min far) som sjöng in våren. Det var min gamla historia- filosofi- och religionslärare som höll talet till våren och när jag gick fram för att hälsa mindes jag att jag faktiskt hade en liten crush på honom i gymnasiet. Han var lite kufisk på ett spännande sätt och jag minns att jag skrev långa, komplicerade och pretientiösa essäer i hans ämnen vilket gav mig starka MVGn i alla hans kurser. Håhåjaja.I morgon åker jag hem rätt tidigt för att hinna till bokklubbens tredje sammankomst där jag ska få välja bok! Det blir biografi-tema. Så mycket kan jag avslöja.Nu: bingen.
Publicerad 01.05.2011 kl. 01:31

Hot

Alltså, Ratata. Om det inte blir enklare att blogga med er klient snart finns det risk för att jag byter. Det här med att det bara inte går att logga in ibland. Det funkar inte i längden. Det smärtar mig, det gör det, men jag tror vi håller på att glida ifrån varandra.
Publicerad 28.04.2011 kl. 01:59

I'm still here

Gud, har jag blivit nån slags citat/låttext/filmtitelbloggare eller?

Nu har tanta gått. Hon var ganska normal, bara lite pratsjuk. På torsdag eller fredag ska vi kolla in hennes lägga. Är avvaktande positiv.

Klart slut.
Publicerad 19.04.2011 kl. 20:04

Famous last words

Jag sitter och väntar på att det ska komma en tant och kolla på vår lägenhet. Hon har en stor, central och vill byta den mot en mindre, ljusare, högre. Typ som vår. I går pratade jag med henne på telefon och hon verkar i ärlighetens namn lite märklig. Till exempel berättade hon att hon varit och kollat på en annan bostad, men där den nuvarande hyresgästen bara ville byta till en lägenhet som med säkerhet skulle ombildas till bostadsrätt. "Då sa jag till henne att då kan du få vänta tills du blir riktigt gammal, eller tills du DÖÖR!!!!" och sen följde ett av de mest gälla, psykedeliska skratt jag hört. "Aaaaahhhhahahahahahahahahahhhhhaaaaaaa", typ.

Hon sade även "Jag vill varna dig, [Atatar], för att det finns många konstiga människor på Björns Bytare, som man inte vet vad de håller på med".

Om en halvtimma kommer hon. Borde jag gömma nånting vasst på nåt lägligt ställe?
Publicerad 19.04.2011 kl. 18:22

Isländskt socker

Publicerad 18.04.2011 kl. 20:30

I will go down with this ship*

För några timmar sen kom jag hem från en snabbtur till Helsingfors. Jag och två kompisar tog båten över i fredags för att hämta hem min cykel och lite annat smått och gott.

Det var lite kul i början, det här med Finlandsfärjan** och allt vad det innebär, men när vi ätit installerat oss i hytten, ätit en oväntat dyr middag, sett "showen" och förfasat oss över alla fulla och bröliga medpassagerare törnade vi in vid tolvsnåret. Tyvärr fick vi hytten ovanför den allmänna toaletten på "promenaden" vilket gjorde att jag vaknade så fort nån spolade. Man kan säga att jag var rätt mör när killen min kom och mötte oss vid Olympiaterminalen på lördagsmorgonen.

En annan riktigt dålig grej med att åka med den där båten är att man bara är i Helsinki drygt sex timmar innan man måste hoppa ombord igen och ägna sexton nya timmar åt att äta ovärd mat, lyssna på spolningsljud och skakas till sömns. Inte mycket tid att pussa på sin själs älskade, alltså.

Nåja, Helsingfors visade sig i alla fall från sin bästa och soligaste sida och vi hann med brunch, promenader, Marimekkoshopping och örfils-fika på Hagnäs torg. Och nu är det fortfarande massor av söndag kvar!

* När vi besökte "Teenagers lounge" på båten på lördagskvällen, peps Dido-låten med denna textrad fram av två teenagers framför karaoke-skärmar. Lämpligt låtval?
**aka Sverigebåten för er i Fin-landet.
Publicerad 17.04.2011 kl. 15:10

Fjärde gången min

Jag snor en lista av Bondhustrun som hon i sin tur har snott av Alex som snodde den av Tuva Minna Linn.

Vilken är ditt livs största framgång?
Att jag till slut bestämde mig för vad det skulle bli av mig, hoppade av tråkstudierna, vågade söka en rolig utbildning och slutförde den. Nu jobbar jag med det jag vill, det går bra och är gött.

Vilken bok ligger på ditt nattduksbord?

The Sorrows of an American av Siri Hustvedt och Strändernas svall av Eyvind Johnson.

Har du varit med i något gäng?
Ja, flera stycken som har blomstrat under en tid och sen ebbat ut för att antingen försvinna eller återuppstå lite då och då.

Ett litet tjejgäng på högstadiet, ett större, blandat på gymnasiet. Ett mindre gäng under första universitetsåret, ett spännande och roligt matlagningsgäng under Lundakarnevalen 2002. När jag pluggade utomlands tillhörde jag (till en början motvilligt) det obligatoriska utbytesstudentsgänget och nu har jag ett stort, utspritt gäng med bas i Skåne. Det gänget kommer jag främst träffa på bröllop under sommaren och hösten. Här i Stockholm har jag ett litet gött litet tjejgäng jag hakar på ibland.

Vad älskar du?
Sol, mat, vin, musik, umgänge. Gärna i kombo.

Vilken är din hemliga talang?
Jag kan gå ned baklänges i brygga från stående. Kan också låta som ett särskilt ljud ur Super Mario Bros.

När grät du senast?
Det minns jag faktiskt inte. Bra eller dåligt?

Hur gör du för att bli bra på det du gör?
Lyssnar på andra som är bra. Försöker snappa upp så mycket som möjligt på olika ställen, vilket går bra eftersom jag är en nyfiken jävel och inte kan låta bli att lyssna.

När känner du dig snyggast, eller coolast, om du föredrar det?
Snyggast känner jag mig på morgonen när jag har klänning och kappa och strumpbyxorna ännu inte har halkat ner i grenen/skapat dubbelmidja.

Vad har du för planer framöver?

Jag ska försöka flytta till nåt större inför min killes återmigration till Sverige. Ska vara kvar på mitt nuvarande jobb fram till november, minst. Sen kanske tänka vidare på framtiden och hur det ska bli med barnaalstrande och sånt.

Du blir inbjuden till nästa års nobelmiddag, vem skulle du helst vilja sitta bedvid- levande eller död?
Min syster som inte finns mer.

(Sorry för deppigt avslut)

Tjohej! (kompensation).
Publicerad 14.04.2011 kl. 22:45

Hänförelsen

Jag har två vänner som jag umgås ganska mycket med. Den ena har jag känt i snart sju år och den andra i drygt tre. Det dessa två har gemensamt är en nästan psykopatisk förmåga att fascinera och nästan trollbinda folk med sin personlighet. Som vän kan jag då och då följa nya människors härförelse av dessa två och det är ganska intressant.

Till exempel en av dom, sjuårsvännen. Hon är med i samma bokcirkel som jag, och där är vi som sagt en ganska brokig skara. Det är så spännande att se de andra, liksom försiktigt upptäcka vilken fantastisk person hon är. Rolig, klurig, lite pajasaktig, smart, självkänslig och synlig. Hur de tittar på henne med tindrande ögon och ett leende på läpparna, ivrigt väntandes på vad hon ska säga härnäst, och få höra efteråt att "Fy fan vad rolig/härlig/kul hon är, T".

Den andra hänförande kompisen, M, har förutom en härlig och lite rivig personlighet ett speciellt utseende, en ganska mörk röst och ett härligt, högt, hest skratt. Hon ser liksom lite vampigt farlig ut, men är helt schysst och snäll, vilket verkar förbrylla och fascinera folk oändligt. "Du, din kompis M, hur äääär hon egentligen?" undrar dom.

Det är så fint, tycker jag, att få vara stolt över sina vänner.
Publicerad 11.04.2011 kl. 21:20

Nördigt dis


Publicerad 11.04.2011 kl. 00:06
JAG SOM SKRIVER: Jag är snart trettio. Har just flyttat från Sverige till Finland och tillbaks igen, via Vietnam. Mejl: atataren(snabel-a)gmail.com

Senaste kommentarer

18.04, 14:57Fjärde gången min av Bondhustrun
17.04, 14:34Fjärde gången min av Atatar
14.04, 23:23Fjärde gången min av Bondhustrun
03.03, 23:28Ute-mattad av Atatar
02.03, 23:12Ute-mattad av debutsky.wordpress.com